Köksstol ek

Ek köksstolar alltmer populärt.

 

köksstol ek, klassisk pinnstol i massiv ek
Klassisk pinnstol i massiv ek.

Stilren klassisk pinnstol i massiv ek. Stolen säljs i paket om 2 st stolar priset nedan är per styck.

 • Höjd: 89 cm
 • Bredd: 42 cm
 • Pris: 1550 :- /st

Köp den här!

köksstol ek - populär stol i massiv oljad ek med dyna
Populär köksstol i massiv oljad ek.

Populär design stol med sittdel klädd i tyg och konstruktion i massiv ek.

 

 • Bredd: 44 cm
 • Djup: 53 cm
 • Höjd: 104 cm
 • Sitthöjd: 44 cm
 • Pris: 1350 :-

Köp den här!

köksstol ek med dyna av svart läder
Populär köksstol i ek med sittdyna i svart läder.

Populär klassisk designer köksstol i ek med sittdyna i svart läder.

 

 • Bredd: 47 cm
 • Djup: 43 cm
 • Höjd: 95 cm
 • Sitthöjd: 48 cm
 • Pris: 1690 :-

Köp den här!

Det är smidigt med en köksstol i ek

Det finns flera anledningar att välja en köksstol i ek. Framförallt får du en möbel i ett naturtroget och tåligt material som passar i de flesta miljöer. Den massiva eken ger ett slitstarkt och lättskött bohag som håller i alla årstider och i alla väder. Trämöbler överlag har en känsla av tidlöshet, vilket gör att de aldrig tappar färg eller karaktär. Dessutom går det utmärkt att kombinera naturmaterialet med andra typer av möbelmaterial, som till exempel metall eller skinn. Oavsett hur ditt kök ser ut i övrigt blir det därför sällan fel med en stol i ek.

Modeller och funktioner

Det hårda och starka materialet till trots, inger en köksstol i ek ändå en slags känsla av mjukhet. Förklaringen tros ligga i att en ekmöbel utstrålar naturlighet och värme. Stål kan kännas kallt och plast kan upplevas konstlat, men ek förefaller för det mesta vara rent och stabilt. Det finns egentligen inga gränser för hur mycket eller lite ek din köksstol kan ha. Det vanliga är till exempel den klassiska, oljade matstolen med en korsrygg eller vertikala ribbor. Stolar med armstöd finns också att tillgå, liksom de med eller utan fotstöd.

Sittdyna i läder, populärt till stolar i ek.

Om du vill ha en stol med en sittdyna är svart läder ett vanligt använt material, men den finns även en uppsjö av designade sittkuddar som du kan köpa som tillbehör. Om du funderar på att köpa ett helt matbord ingår ibland matchande stolar i priset, vilket passar för den som vill ha alla sina köksmöbler i samma design och material.

Skötsel och hållbarhet

Ek behöver egentligen ingen vidare ompyssling. En möbel i detta material samlar inte på sig överdrivet mycket med damm och den tappar heller inte inte färgen. Tvärtom blir ek oftast vackrare med åren, då ytan blir djupare och får en mer intensiv look. Om din köksstol blir nedfläckad kan du enkelt tvätta stommen med en fuktig trasa och lite rengöringsmedel. En väl använd ekmöbel kan efter ett tag kännas torr om den står utomhus eller i andra mer utsatta områden. Då kan du olja in möbeln på nytt, helst i samma olja som användes när möbeln tillverkades. En stol som står i köket behöver dock inte samma typ av tillsyn och underhåll.

Modifiera färgen på din stol.

Kanske du vill ändra färgen på din stol, till exempel från ljust till mörkt? Det går då utmärkt att köpa en annan typ av olja med lite färg i sig. Det finns även en möjlighet att måla om stolen helt, till exempel i svart eller vitt. En ekmöbel kan dessutom slipas om när så önskas.

Oftast är det inte stolen i sig utan detaljerna runtomkring som behöver ses över. En ny sittdyna kan vara det som får din stol att kännas som ny, eller en ny duk på bordet. Om du vill undvika slitage på golvet kan du med fördel köpa till små möbeltassar som du fäster under stolsbenen.