köksstol barn

Populära stolar i kategorin ”köksstol barn”.

köksstol barn - populär designer barnstol som fälls i hop
Köksstol barn – Populär designer köksstol i vitt för barn

Otroligt populär köksstol för barn för den designmedvetne föräldern där säkerhet, kvalitet och att stolen är praktisk inte får kompromissa med utseendet. När stolen fälls är den  verkligen supertunn och går enkelt att hänga på en vägg, stoppa undan eller ta med på semester i bilen.

 • Bredd: 48 cm
 • Höjd: 91 cm
 • Djup: 48 cm
 • Pris: 1995 :-

Köp den här!

köksstol barn, fällbar
Köksstol till barn

Här ser vi samma köksstol för barn i sin naturliga träfärg, stolen går även att få i vitt som ni ser exempel på i bilden till vänster.

Stolen fälls enkelt och hängs på en krok på väggen eller stoppas undan då man inte använder den.

 • Bredd: 48 cm
 • Djup: 48 cm
 • Höjd: 91 cm
 • Pris: 1995 :-

Köp den här!

köksstol barn designerstol hopfällbar

 

Den smarta och populära designer köksstolen för barn ”supaflat” här i fällt läge där man verkligen ser att den gör skäl för sitt namn.

 • Bredd: 48 cm
 • Djup: 48 cm
 • Höjd: 91 cm
 • Pris: 1995 :-

Köp den här!

 

Smarta köksstolar för barn

Att köpa barnstol är långtifrån enkelt om du är förälder. Sortimentet är enormt, både när det gäller färg, form och funktion. Precis som vid köp av barnvagnar finns det många olika varianter och flera olika bud om vad som utgör den perfekta barnstolen. I takt med den tekniska utvecklingen och de utökade kvalitetskraven blir barnstolarna också alltmer avancerade med fler detaljer och funktioner än tidigare. Föräldrar blir alltmer medvetna om vilka risker en möbel kan utgöra, vilket ställer ännu större krav på stolens egenskaper. Produkttester av köksstolar visar samtidigt på stora skillnader när det gäller säkerhet och potentiella olycksrisker. Att välja rätt stol med den bästa utrustningen blir därför allt viktigare.

Säkerhet och komfort

En säker köksstol för de allra minsta har både matbricka och säkerhetsbälte. Brickan gör att barnet kan äta sin måltid utan att söla, medan säkerhetsbältet håller barnet stadigt i stolen. Dessa stolar har långa ben som gör att barnet sitter i höjd med de vuxna runtom matbordet. Detta har visat sig ha en positiv inverkan på barnets sociala kompetens, eftersom barnet tidigt lär sig att interagera med övriga medlemmar i familjen. När det gäller höga barnstolar är det dock extra viktigt att stolen har stadiga, utfällda ben så att de inte välter när barnet lutar sig bakåt eller åt sidan. Stolen bör heller inte vara alltför rymlig, till exempel mellan ryggstödet och grenstödet, så att barnet inte kan ställa sig upp i stolen. En mjuk dyna kan minska ner sittutrymmet och samtidigt göra det mer bekvämt för barnet.

Kvalitet, komfort och praktiskt.

Köksstolar för barn är vanligtvis tillverkade i kvalitativa material som dessutom är enkla att rengöra. De blir också alltmer praktiska. Till exempel finns det barnstolar som du kan fälla ihop eller reglera höjden på, vilket gör att du med fördel kan ta med stolen och använda den i andra rum än i köket.

Köksstolar för större barn

Ibland kan ditt barn vara för stort för en babybarnstol, men samtidigt för litet för en stol till vuxna. Därför finns det idag ett större utbud av juniorstolar. Dessa stolar har en lika hög höjd som vuxenstolar, men har ofta ett eller flera fotstöd som gör det enklare för barnet att klättra upp och sätta sig. Juniorstolen kan liknas vid en barstol, men har ett brett ryggstöd för en komfortabel sittning. En juniorstol kan användas när barnet har kommit upp i ungefär två års ålder.

Tripp Trapp-stolen

En annan populär stol är den så kallade Tripp Trapp-stolen. Denna stol är garanterad att hålla i många år och kan användas av både bebisar och vuxna. Den justerbara designen med reglerbara sitt- och fotplattor, gör så att stolen växer i takt med barnet. Tripp Trapp är ett klart prisvärt alternativ då denna stol håller i längden och kan användas av flera i familjen.