Barbord

Barbord som design

Att välja utseende i sitt kök kan var en utmaning i sig. Inte bara skall man ta beslut kring luckor och köksutrustning utan man skall även välja vilken stil man önskar i själva utseendet av sitt kök. Inte minst är köket för många en plats dit man gärna tar sina besökande gäster och gärna vill glänsa lite för dessa.

svart vitt barbord kromad stål
Snyggt och populärt designer barbord, med svart eller vit lackad skiva och kromad stål.
  • Höjd på bord: 112 cm
  • Diameter på bordsskiva: 60 cm
  • Pris: 1490:-

Köp det här!

Köksö vs. barbord

För många är en köksö och ett barbord detsamma och det kan man nog säga att det är. Skillnaden är att det senare saknar själva spisen medan en köksö kan ha men inte nödvändigtvis har en spis. Fördelen med en ö är att den kan vara flyttbar. Det är inte ovanligt att de står på hjul och kan på så sätt anpassas efter användningsområde och aktivitet. Även om man har valt någon av ovanstående går det utmärkt att även ha ett vanligt matbord med traditionella köksstolar.

Köket är en plats för samvaro och samkväm och bör inredas för att höja stämning och kreativitet vid gemensam matlagning. Många familjer lagar mat tillsammans med sina barn och då är det bra att ha många möjligheter och ytor till matlagning och tillredning. Barn tycker mycket om att vara i kök och man bör skapa möjlighet till andra aktiviteter än matlagning. Pyssel och liknande är exempel på sådant som barn tycker om.

Har du gäster hemma är det en utmärkt sällskapsaktivitet att laga mat tillsammans och duka och förbereda den kommande middagen. Då är det bra med trevliga sällskapsytor och plats för ett glas vin eller två. Förbered gärna och tänk igenom vad dina gäster skall kunna hjälpa till med. Det kan exempelvis vara bra att redan innan ha gjort ett antal arbetsplatser med skärbrädor och knivar framtagna. Ett välkommet element kan vara att ha fina förkläden och handdukar framtagna. Dina gäster kommer att känna din gästfrihet och välkomnande.